Адмирал Ефтимов ще участва в сесиите на Военните комитети на ЕС и НАТО

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участва в пролетните сесии на Военните комитети на Европейския съюз (ЕС) и НАТО, които ще се проведат на 13 и 14 май.

Във връзка с въведените в световен мащаб мерки за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19, срещите на началниците на отбраната от страните-членки на ЕС и Алианса ще се осъществят чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от МО.

Във форума на 13 май, който ще бъде ръководен от председателя на Военния комитет на ЕС генерал Клаудио Грациано, ще бъдат обсъдени въздействието на кризата, причинена от пандемиятая върху военните мисии и операции на Евросъюза, и адаптирането им в съответствие с мерките за борба с нея.

На следващия ден, 14 май, в първото онлайн заседание на Военния комитет на НАТО ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с текущите операции на Алианса, отбранителното планиране в НАТО и действията му по подпомагане на съюзниците и партньорите в борбата с преодоляване на проблемите във връзка с пандемията на COVID-19. /БГНЕС

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,