Американски военен кораб акостира в Бургас

040620-N-4308O-056

Флагманът на Шести американски флот Mount Whitney, базиран в Гаета, Италия, се намира в момента в Черно море в подкрепа на рутинни операции по сигурността и сътрудничеството  в зоната на действие на Шести американски флот. Корабът и неговият екипаж са на плаване в Черно море за първи път от 2008 година насам.

Екипажът на Mount Whitney  е смесен и се състои от моряци и цивилни служители от Военното командване за морски транспорт.  Цивилните служители отговарят за навигацията, палубните и инженерни операции, както и за материално-техническото осигуряване и снабдяване. Военнослужещите на борда на кораба осигуряват комуникациите, въоръжейните системи и сигурността на кораба.

Капитан  1 ранг Крейг Клапъртън,командващ кораба и екипажа на кораба ще прекарат няколко дни в пристанище Бургас, където ще се срещнат с представители на местната власт, ще участват заедно с български моряци в съвместен проект в бургаска детска  градина и ще бъдат домакини на прием за официални лица.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.