Американски подводничар встъпи в редовете на СПРБ

Американският подводничар – Томас Рики, встъпи в редовете на Съюза на подводничарите в Република България (СПРБ) като почетен член, по собствено желание, съобщиха от организацията.

Офицерът е подводничар и бе част от екипа, работил по флотската система „Екран”, която министърът на отбраната Аню Ангелов откри преди дни във военното формирование 32 300 на Военноморска база Варна.

Томас Рики служи в Подводната служба („Submarine Services”) и живее в Сан Диего, Калифорния, САЩ. Членската карта му бе връчена от председателя на УС на СПРБ – капитан І ранг от резерва Станко Станков в присъствието на секретаря на УС капитан-лейтенант от резерва Павел Димитров. Томас ще бъде живата връзка с подобни на българския съюз организации в САЩ.

Снимка: ©СПРБ

maritime.port.bg –  България

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на