БМКЦ не може да се грижи за Калиакра

УВК "Калиакра"

Това заяви лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов.

Лидерът на БСП във Варна Борислав Гуцанов, предложи стопанисването на учебната баркентина „Калиакра“ да бъде поверено на Община Варна. По думите му Български Морски Квалификационен Център не може да се грижи за учебния ветроход. Според Борислав Гуцанов компаниите от морския бизнес с готовност биха участвали в смесено дружество, заедно с администрацията, на което да бъде поверена „Калиакра“.

Борислав Гуцанов изрази възмущение от фактът, че „Калиакра“ стои вързан, а вече се водят преговори за Тол Шипс 2014. Общинският съвет във Варна да стартира преговори с МТИТС за прехвърляне на собствеността, това смята да предложи още той.

Борислав Гуцанов повтори изразената преди седмици своя позиция за евентуалното концесиониране на Порт Варна. По думите му това би било най-голямото предателство.

maritime.port.bg – Морска политика

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,