Бразилските платформи спряха работа

petrobras-brazilian-oil-rig

Работещите в офшорния и газовия сектор в Бразилия обявиха безсрочна стачка. Причина за протеста е планът на бразилското правителство да отдаде на концесия най-голямото нефтено находище в страната. Става дума за блок „Либра“.

Предполага се, че запасите в находището достигат от 8 до 12 млрд. барела нефт. С такова количество може да се осигури нужното гориво за целия свят в продължение на 5 месеца. Същинският търг за отдаването на концесия ще се проведе след 3 дни.

Ефективно ще стачкуват около 90% от работещите в националната компания Petrobras. Този процес ще парализира работата на почти всички нефтени платформи, които оперират във водите край Бразилия. Синдикалните лидери, които защитават интересите на работещите в сектора заявиха, че ефективните стачни действия ще бъдат прекратени само, ако бъде спряна процедурата по концесиониране.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Кап. Александър Калчев, БМФ: Строим агресивно нови кораби, планираме влизане на нови пазари

К.д.п. Александър Калчев е роден на 11 юни 1975 г. във Варна. От най-ранна детска възраст започва активно да се занимава с ветроходен спорт, а по-късно завършва с отличие