Бургас и Гент с намерения да развиват заедно пристанищата си

Screen shot 2013-04-11 at 9.18.21 AMМодернизирането на пристанищата и автоматизирането на обработката на товари са едни от приоритетните области, към които ще насочим усилията си при кандидатстването с проекти за европейско финансиране през следващия програмен период. Вашият положителен опит и партньорство ще ни са ни изключително полезни. Това заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов, по време на среща с директора на пристанище Гент Даан Шалк.

На нея присъства и зам.-кметът по бюджет и финанси Красимир Стойчев.

Г-н Шалк пристигна в морския град, за да се запознае на място с възможностите за динамизиране на взаимоотношенията между двете пристанища.

„Нашите градове са приятелски настроени помежду си и участието ни като партньори в общи проекти ще ни осигури предимство при одобрението им“, заяви кметът Николов.

Градоначалникът обясни по време на срещата, че големи международни компании вече са заявили интерес да инвестират в Индустриалната зона, като идеята е да използват Пристанище Бургас като зона за бързи доставки до цяла Източна Европа.

„Стартирахме проект за изграждане на Пътнически и круизен терминал, през октомври очакваме 6 луксозни лайнера“, каза още кметът Николов по време на срещата.

Изпълнителният директор на Пристанище Гент Даан Шалк заяви, че двата града имат огромен потенциал за реализиране на съвместни проекти, освен в областта на икономиката, и в сферите култура, образование и туризъм.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на