Българска морска камара връчи наградите „Свети Николай“

Снимка: А. Панайотов
Снимка: А. Панайотов

Българска морска камара връчи традиционните награди „Свети Николай“ за принос в развитието на морската индустрия на страната. 

За личен принос в развитието на българската морска индустрия за 2013-а година наградата получи инж. Иван Даскалов – изпълнителен директор на „Корабно машиностроене“ АД и председател на УС на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт.

Капитан І ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров, началник на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” получи приз „Св. Николай“ за личния си принос в развитието на българската морска наука и образование.

Наградата за пропагандиране на българската морска идея отиде при Илзе Атанасова – председател на Морски клъстър България.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за