Български десант на регата Beneteau Nautic Life

Със сигурност четири български яхти ще стартират утре във ветроходната Regatta Beneteau Nautic Life в Мангалия, пишеNautica.bg.

Организатори на регатата, която е кръг от BMW Offshore Yachting Championship 2011 на Румъния, са Nautic Life и Yacht Club Romania с подкрепата на Община Мангалия, Mangalia Marina и Limanu Marina.

Сигурни участници са екипажите на LZ Yachting 1991(шкипер Лъчезар Братоев, ЯК „Бавария яхтс“ Вн), Horizont (Андрей Стафунски, ЯК „Ханзе“ Бс),  Xtrema (Пламен Георгиев, ЯК „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“), de Maria (Христо Досев, ЯК „Кап. Г. Георгиев-Порт Варна“). Под въпрос е участието на Nimana (Георги Николов, ЯК „Бавария яхтс“).

Програмата на Beneteau Nautic Life Regatta предвижда coastal race на 9 юли и inshore races на 10 юли. В събота вечерта е предвидено парти за участниците във великолепната Marina Limanu на Кристи Байсан, закриването и награждаването на призьорите е в неделя в Maritimo Club.

maritime.port.bg – Спорт / Ветроходство

Последни новини

Последни новини

Черно море – Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

Ръководството на варненския ветроходен клуб "Черно море - Бриз" твърди, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена.

Лавров: Присъствието на американски кораби в Черно море е придружено от агресивна реторика

Снимката е илюстративна. Американското посолство в Анкара е уведомило Турция за отмяна на преминаването на два кораба от Военноморските сили на САЩ през Босфора към Черно море,