Български кораб заседна край Белене

korabi-dunav-e

Български кораб е заседнал в река Дунав край остров Белене тази сутрин, съобщават от дирекция „Морска администрация“ – Русе.

Корабът „Рубишипс 13“ е с един шлеп и е ограничил ширината на плавателния път. Той е поискал помощ от намиращия се в близост австрийски кораб „Кремс“ и в късния следобед днес ще бъдат направени опити за изтеглянето му.

Общо четири прага затрудняват корабоплаването в българския участък на реката, предаде Нюз.БГ. Три от тях са се образували в района на остров Белене, а четвъртият е край силистренското село Попина.

Хидрографският кораб „Вит“ е отплавал към Белене, за да търси подходящи дълбочини за корабоплавателите.

Нивото на река Дунав край Русе днес е 120 см спрямо условната кота „нула“. За последното денонощие то се е понижило с 11 см.

Прогнозата за следващите два дни е то да спадне с още 14 см.

Maritime.bg – Инциденти / България

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със