Български кораб заседна край Белене

korabi-dunav-e

Български кораб е заседнал в река Дунав край остров Белене тази сутрин, съобщават от дирекция „Морска администрация“ – Русе.

Корабът „Рубишипс 13“ е с един шлеп и е ограничил ширината на плавателния път. Той е поискал помощ от намиращия се в близост австрийски кораб „Кремс“ и в късния следобед днес ще бъдат направени опити за изтеглянето му.

Общо четири прага затрудняват корабоплаването в българския участък на реката, предаде Нюз.БГ. Три от тях са се образували в района на остров Белене, а четвъртият е край силистренското село Попина.

Хидрографският кораб „Вит“ е отплавал към Белене, за да търси подходящи дълбочини за корабоплавателите.

Нивото на река Дунав край Русе днес е 120 см спрямо условната кота „нула“. За последното денонощие то се е понижило с 11 см.

Прогнозата за следващите два дни е то да спадне с още 14 см.

Maritime.bg – Инциденти / България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на