Валидираха марка по случай 130-годишнината на Морска администрация

130-godini-morska-administraciya 1
Изпълнителна агенция „Морска администрация” е една от първите институции на българската държава след Освобождението
. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски по време на валидирането на юбилейно филателно издание посветено на администрацията.

„Пожелавам ви да изпълнявате функциите си със същия професионализъм както през последните 130 години. Надявам се да продължите да съхранявате традициите и да придадете натрупания опит на младите си колеги, защото само така може да запазите експертността на администрацията”, каза Ивайло Московски. По думите му Морска администрация е много важна за безопасността на корабоплаването и опазването на морската среда в акваторията на Република България.

„Историята на Морска администрация датира от 1883 година г. Този факт очертава важността на корабоплаването за икономиката на нашата държава още от нейното освобождение”, акцентира заместник-министър Валери Борисов.

Изпълнителният директор на Морска администрация к.д.п. Сергей Църнаклийски направи кратък исторически преглед на функциите и организацията на агенцията в миналото, като спомена и някои от имената на директорите, които са заемали неговия пост през годините. Пощенско-филателното издание бе валидирано от министър Ивайло Московки заедно със заместник-министър Валери Борисов и к.д.п. Сергей Църнаклийски. Изданието е по проект на художника Вилиам Китанов. То се състои от една пощенска марка с винетка, илюстрован плик с цена (0,65 лв.) и специален пощенски печат. Тиражът на пощенската марка с винетка е 12 000 бр. Тираж на илюстрования плик е 1 094 бр.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал