Варна – домакин на заседание на комитета на Черноморския меморандум за държавен пристанищен контрол

port-state-controlВъв Варна ще се проведе 14-тото заседание на Комитета на Меморандума за разбирателство за Държавен пристанищен контрол в Черно море.

Представители на морските администрации на България, Румъния, Украйна, РФ, Грузия и Турция ще участват в заседанието.

Срещата ще започне утре и ще завърши на 11 април. Заседанието ще бъде открито от служебният заместник-министър по транспорта Албена Лазарова. На срещата ще присъстват и секретарят на Парижкия меморандум за държавен пристанищен контрол – Ричард Шифърли, наблюдатели от морската администрация на Азербайджан и представители на Меморандума за държавен пристанищен контрол в Западна и Централна Африка.

Сред основните теми, които ще бъдат обсъждани са включването на Морската трудова конвенция от 2006 г. в задължителните инструменти по меморандума, преглед и промени в критериите за избор на кораби за приоритетна проверка, както и обсъждане и приемане на промени в ръководството на инспекторите, осъществяващи държавен пристанищен контрол.

Черноморският меморандум е създаден по инициатива на България през септември 1999 г. Във Варна е проведена и първата подготвителна среща за установяване на единен координиран режим на държавен пристанищен контрол в Черно море.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на