Варна ще има морски зам.-кмет?

56953648

Морската общност да има представител в управлението на град Варна. Това е било обсъдено на среща между бранша и кмета на града Иван Портних.

Все още не е известно на каква позиция ще бъде назначено излъченото от бранша лице. Много е вероятно морски специалист да бъде назначен като заместник-кмет.

Всъщност темата стана актуална по време на изминалите местни избори. Тогава идеята представи неуспелият кандидат доц. Христо Бозов. В неговата програма влизаше сформирането на звено в подкрепа на бизнеса и проучването на възможностите за инвестиции

Пред Maritime.bg председателят на Българска морска камара к.д.п. Богдан Богданов заяви, че общността ще обсъди вариантите, които ще бъдат предложени на кмета. Освен това ще бъдат дефинирани и приоритетите на морската индустрия, които ще бъдат представени пред местната администрация.

Подобни постове са характерни за морските градове в Западна Европа, а наличието им у нас със сигурност ще допринесат за развитието в сектора.

Идеята обаче е в много ранен етап, смята председателят на БМК, който коментира, че само времето ще покаже дали ще бъде реализирана.

Maritime.bg – Курс

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Кап. Христо Христов: Моята нептунова поща още намира получатели по света

Какво го е накарало да използва нептуновата поща, за да хвърли в океана близо 60 стъклени шишета с писма и как  24 години по-късно  му се обаждат чак от Южна Африка, разказва