ВВМУ в общ проект с Морската академия в Антверпен

vvmy-belgiyaДеканът на факултет „Навигационен” на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров” кап. I ранг доц. д-р Николай Великов посети град Антверпен, кралство Белгия за участие в първата работна среща по проект “SeaTalk”.

Проектът е с продължителност две години и има за цел стандартизиране на обучението по английски език за всички морски лица в европейските морски учебни институции. Партньори по проекта са представители на десет образователни и учебни центрове от Великобритания, Швеция, Белгия, Финландия, Турция, Полша, Словения, Малта, Италия и България е продължения на проект MarTel Plus, реализиран в предходните две години.

ВВМУ „Никола Й. Вапцаров” е активен участник в проектите по програма Leonardo da Vinci от 2010 година. Тези проекти са свързани с професионалната езикова подготовка, обучение, тестване и сертифициране на всички категории морски лица. Мястото на провеждане на работната среща беше добра възможност да бъде посетена Морската академия в гр. Антверпен, Hogere Zeevaartschool Antwerpen, едно от най-престижните висши морски училища в Европа.

Кап. I ранг Великов се срещна с директора на академията капитан Патрик Блонде. По време на срещата беше изразено взаимно желание за сътрудничество между двете академии в областта на морското образование и подготовка. Беше подписано двустранно споразумение за обмен на преподаватели по програма Еразъм. Предвижда се първоначално посещение на преподавател по морски английски език от Морската академия в Антверпен във Висшето военноморско училище. Намеренията на двете страни са да продължат сътрудничеството си и чрез студентска мобилност.

Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал