Ветрила в Бургаския залив през август

държавно-първенство-за-олимпийски-класове-бургас

Бургас е домакин на двете най важни състезания за годината при ветроходците – Държавните Първенства при децата и Олимпийските класове.

УС на БФ Ветроходство единодушно избра Държавните първенства за 2013 г. да се проведат в Бургаския залив.

На 08.08-11.08.2013 и 22.08.-25.08.2013 ще се проведат двете най важни за сезона регати. Домакини са бургаските клубове ЯК“Черноморец“ Бургас и ЯК „Порт“ Бургас, с любезното съдействие на Пристанище Бургас ЕАД.

Очакват се над 150 състезатели да се включат в оспорвана борба за призовите места. Тези първенства ще бъдат и репетиция за голямата международна Черноморска регата“ International Black Sea Cup Bourgas 2013″ , която двата клуба съвместно организират с помощта на Община Бургас.

За републиканските първенства се очакват да вземат участие всички клубове членове на федерацията по ветроходство от цялата страна.

Главен съдия на първото състезания ще бъде опитния Национален съдия по ветроходство Евгени Мавродиев ,които ще ръководи съдийски екип съставен от бургаски ветроходни съдии. Журито на състезанието ще бъде съставено от представители на трите съдийски колегии София , Бургас и Варна. Председател- международния съдия по ветроходство Георги Паунов , Президента на БФВ Валентин Николов-национален съдия и Бистра Рачева -Варна национален съдия.

Maritime.bg – Спорт

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални