Взриви се газопровод след удар от влекач (снимки)

barja-pojar-traboprovodГазопровод за втечнен природен газ избухна в пламъци. Инцидентът е станал край град Ню Орлиънс. Причина за сериозния инцидент са станали влекач и баржа, които се сблъскват с тръбопровода. В колизията е участвал влекачът SHANON E. SETTOON.

Всички членове на екипажа на плавателния съд са успели да го напуснат. Пострадал е само капитанът на кораба, който е получил тежки изгаряния, съобщи Бреговата охрана на САЩ.

Налична е информация, че следствие на сблъсъка във водите е изтекло гориво. Към района е бил изпратен специализиран кораб за борба с разливи. “Правим всичко възможно да потушим огъня и да намалим вероятните последици за околната среда”, заяви Ръс Боуън, ръководител на Бреговата охрана в Ню Орлиънс. Повреденият газопровод е собственост на компанията Chevron.

Снимки:
[oqeygallery id=99]
Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със