Взриви се газопровод след удар от влекач (снимки)

barja-pojar-traboprovodГазопровод за втечнен природен газ избухна в пламъци. Инцидентът е станал край град Ню Орлиънс. Причина за сериозния инцидент са станали влекач и баржа, които се сблъскват с тръбопровода. В колизията е участвал влекачът SHANON E. SETTOON.

Всички членове на екипажа на плавателния съд са успели да го напуснат. Пострадал е само капитанът на кораба, който е получил тежки изгаряния, съобщи Бреговата охрана на САЩ.

Налична е информация, че следствие на сблъсъка във водите е изтекло гориво. Към района е бил изпратен специализиран кораб за борба с разливи. “Правим всичко възможно да потушим огъня и да намалим вероятните последици за околната среда”, заяви Ръс Боуън, ръководител на Бреговата охрана в Ню Орлиънс. Повреденият газопровод е собственост на компанията Chevron.

Снимки:
[oqeygallery id=99]
Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на