Взриви се оръжейно депо на американските ВМС

earle_pier

Осем души са ранени, един от тях в много тежко състояние, след експлозия във военноморското оръжейно депо край Ню Джърси, съобщиха Военноморските сили на САЩ.

Установено към момента е, че взривът е станал в работилницата за малки плавателни съдове.  Причините все още се установяват.

Щетите са огромни, но са ограничени само до района на работилницата.

Станциите, където ВМФ на САЩ съхранява оръжие, не са били засегнати. Към момента от ВМС не съобщават дали пострадалите са военни или цивилни служители на оръжейното депо.

Базата поддържа логистично голяма част от десантните кораби на американския флот. Според съобщение от командването, работата в останалата част на подразделението няма да бъде спирана. Там работят около 1500 души.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със