Взриви се оръжейно депо на американските ВМС

earle_pier

Осем души са ранени, един от тях в много тежко състояние, след експлозия във военноморското оръжейно депо край Ню Джърси, съобщиха Военноморските сили на САЩ.

Установено към момента е, че взривът е станал в работилницата за малки плавателни съдове.  Причините все още се установяват.

Щетите са огромни, но са ограничени само до района на работилницата.

Станциите, където ВМФ на САЩ съхранява оръжие, не са били засегнати. Към момента от ВМС не съобщават дали пострадалите са военни или цивилни служители на оръжейното депо.

Базата поддържа логистично голяма част от десантните кораби на американския флот. Според съобщение от командването, работата в останалата част на подразделението няма да бъде спирана. Там работят около 1500 души.

Maritime.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на