Виетнамски военни се впечатлиха от материалната база на ВВМУ

picture_104_k

Материалната база на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и условията за живот на курсантите впечатлиха делегация от Виетнам.

Морското училище посетиха 10 генерали и адмирали от азиатската страна. В групата бе и  заместник-министърът на отбраната на Виетнам – генерал-майор Нгуен Хуей.

В момента във флота на Виетнам служи възпитаник на Морското училище. Контраадмиралът командва една от военноморските зони на страната„, заяви пред Maritime.bg началникът на ВВМУ кап. I ранг проф. д.в.н. Боян Медникаров.

По думите му в момента в морската Алма матер учат 10 курсанти от Виетнам. Младежите се обучават редом до нашите курсанти, като минават едногодишен подготвителен курс по  български. „Отлични математици и физици са„, каза за чуждестранните курсанти началникът на училището. Друг виетнамски възпитаник на ВВМУ е военният аташе на страната у нас.

На работната среща са били обсъдени и въпросите по подготовка на следващ тренинг на курсанти от социалистическата република.

Снимки:
[oqeygallery id=118]
Maritime.bg – Морско образование

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на