Високи оценки за акредитацията на специалности във ВВМУ

voennomorsko-uchilishte-akreditaciya
Във ВВМУ “ Н. Й. Вапцаров“ работиха две експертни групи на Националната агенция по оценяване и акредитация.

Първата експертна група, ръководена от проф. Павел Пенев, извърши акредитация на специалностите от Професионално направление „Военно дело“.

Втората експертна група извърши акредитация на нерегулираните специалности от Професионално направление „Транспорт, корабоплаване, авиация“ – „Експлоатация на флота и пристанища“, „Мениджмънт на морския транспор“, „Технология на кораборемонта“ и „Океанско инженерство“. Тази комисия се ръководи от доц., доктор Кирил Карагьозов.

По време на работата членовете на експертните групи се запознаха с учебната база на училището и проведоха срещи с курсанти, студенти и докторанти и академичния състав на факултетите.

Експертните групи ще предложат високи оценки за акредитацията на военните специалности и специалностите „Експлоатация на флота и пристанища“, „Мениджмънт на морския транспорт“, „Технология на кораборемонта“ и „Океанско инженерство“ за обучение на студенти.

Фото: ВВМУ

Maritime.bg – Морско образование 

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със