Второ място грабна отборът на ВВМУ на регата в Италия

3-400Представителен отбор на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” участва в 30-та международна ветроходна регата за купата на Началника на Военноморската академия в гр. Ливорно, Италия.

Регатата, в която участваха представители на 23 държави се проведе в периода 22 – 28.04.2013 г. и беше открита с приветствено слово на Началника на Академията адмирал Джудзепе Каво Драгоне.

На 23 април е проведен традиционният парад на участниците в регатата, а след това водачът на отбора кап. I ранг от запаса Димитър Димитров е имал среща с кмета на Ливорно. Той е подарил икона на Св. Николай Чудотворец с пожелание да пази града от бедствия и аварии.

Отборът на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” и през тази година се представи достойно. Той спечели купа за 2-ро място сред държавите от Средиземно и Черно море.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на