В Брюксел обсъждат морската политика за Черно море

Утре , в Брюксел, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще вземе участие в среща-дискусия на високо ниво предназначена за българските и румънските власти и заинтересувани лица по въпросите на морската политика за Черно море.

Начало на срещата ще даде еврокомисарят по „Рибарство и морско дело” Мария Даманаки. Министър Найденов ще участва в обсъждането на темата за политиката на ЕС в областта на рибарството и сътрудничеството в Черно море. По същата тема ще се вклюи също г-н Валериу Табара, министър на земеделието и развитието на селските райони на Румъния.

По време на срещата ще бъдат засегнати и темите за сътрудничество в рибарството на регионално ниво и как може интегрирания подход към морското дело и финансовите възможности в ЕС да създадат възможности за растеж в крайбрежните райони, както и за засилване на морската безопасност и сигурност и предотвратяване на замърсяването от кораби на регионално ниво.

Участие ще вземат и зам.-министър на околната среда и водите Ивелина Василева, Николай Нанков – зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Пламен Захариев.

maritime.port.bg – Морска политика

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на