В Лом ще се проведе втората национална среща по проект DaHar

img_97082Утре в сградата на общината в гр. Лом ще се състои Втората национална среща на Форума на заинтересованите страни по темата на проект „DaHar”.

Международният проект DaHar – Danube Inland Harbour Development е по Оперативна програма за транс-национално сътрудничество „Югоизточна Европа 2007-2013”.  ИА „Морска администрация” е един от партньорите.

На 8 ноември 2012 г. в гр. София, се състоя  първата национална среща по проекта, в рамките на която се проведе и първия DSF – Национален форум на заинтересованите страни по темата на проект „DaHar”.

Присъстващите на сегашната Втора среща представители на всички групи заинтересовани от дейностите по проекта страни ще се запознаят с постигнатите досега резултати, ще изкажат мнения, ще споделят идеи и предложения за развитието на дунавските общини и пристанища, за включването им в логистичната верига на река Дунав, предлагайки нови възможности на бизнеса и крайдунавските общини, което е и основна цел на проект DaHar, уточняват от ИА “Морска администрация”.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост