Гори газова платформа в Мексиканския залив (снимки)

Screen-shot-2013-07-23-at-9.16.21-PM

Пожар е избухнал на платформа за добив на газ в Мексиканския залив на 55 nm от бреговете на Луизиана, предаде Би Би Си, цитирайки американски служители.

Във вторник сутринта всички 44 работници на платформата са били евакуирани. Бреговата охрана на САЩ и федералните власти за безопасност все още се опитват да се оценят потенциалните опасности.

Районът е близо до мястото на инцидента с платформата Deepwater Horizon, която избухна през 2010 г., и причини изтичането на петрол.

Този инцидент обаче не може да се сравни с предходния, казаха длъжностни лица цитирани от  Асошиейтед прес.

Стационарната платформа, която работи в плитките води на 47 метра дълбочина е собственост на Hercules, изпълнител на проекти на Walter Oil & Gas Corporation.

Огънят продължава да гори, но конструкцията на платформата е все още непокътната„, заяви говорителят на бреговата охрана старшина Карлос Вега. Не е ясно какво е причинило експлозията.

Снимки:

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за