Горя ферибот край Швеция (видео)

brand01

Пожар е избухнал на борда на ферибота CORONA SEAWAYS. Инцидентът е станал след като корабът е напуснал пристанище Копенхаген.

От компанията-собственик на плавателния съд съобщиха, че 10-членния екипаж е успял първоначално да овладее пламъците със собствени сили и средства. Въпреки усилията на моряците, огънят се е възбудил отново на различни места на кораба.

Освен екипажа, на CORONA SEAWAYS, е имало и 19 пасажери. Датският оперативен център е изпратил немска фрегата към бедстващия съд, но тя не е успяла да окаже съдействие.

CORONA SEAWAYS е твърде голям и не е успял да влезе в порт Елсинор и е бил пренасочен към Хелзингборг, където продължила борбата с бушуващите пламъци.

Затруднения на огнеборците е създала трудната достъпност до пламъците. По данни на местната полиция, няма пострадали членове от екипажа на плавателния съд.  В момента се прави оценка на щетите.

Видео:

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост