Гражданско-военните отношения обсъждат на форум във ВВМУ

vvmu-332

Във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” се провежда семинар по гражданско-военни отношения.

Форумът е част от съвместната българо-американска подготовка „Black Sea Rotational Force – 13” (BSRF-13) от Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2013 година.

Целта на семинара е да се обсъдят въпроси, свързани с подпомагането на военните операции и постигането на оперативните цели чрез интегриране на гражданските и военните действия, провеждани в подкрепа на гражданската администрация. Семинарът се ръководи от инструктори от Морската пехота на САЩ в Европа.

Представители на трети страни, участващи в работата на BSRF-13 – Република Азербайджан, Република Македония, Република Сърбия, и представители на Република България ще изнесат доклади за структурата, организацията, използването на органите по гражданско-военно сътрудничество на териториите на страните и при мисии зад граница.

От българска страна участват военнослужещи от Щаба на отбраната, НВУ „Васил Левски”, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и формирования от Военноморските сили и служба „Военна полиция” от районите на Варна, Велико Търново, Сливен и Бургас.

Maritime.bg – ВМС

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на