ДАЕШ атакува порт Ес Сидер

Снимка: Maritime.bg
Снимка: Maritime.bg

Терористи от ДАЕШ („Ислямска държава”) са атакували пристанище Ес Сидер в Либия, което понастоящем е контролирано от международно признатото правителство, което е въвлечено в гражданската война в Либия, отбелязва „Ройтерс”, позовавайки се на очевидци и войници.

При атаката са убити двама души, подпален е резервоар за гориво.

Пристанището беше затворено в продължение на повече от година в резултат на гражданската война в Либия между светски и ислямистки групировки, припомня news.bg. ДАЕШ овладяха територия около централния крайбрежен град Сирт, но не успяха да придобият контрол върху петролни обекти.

Ес Сидер е охраняван от въоръжена групировка Ибрахим ал Джатран, уточнява „Ройтерс”.

Терористите от ДАЕШ овладяха сериозни територии в Либия вследствие на гражданската война, която започна след свалянето на режима на Кадафи.

Maritime.bg – Свят

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Иван Велков: Има начин за отпор срещу недобросъвестни към моряците корабопритежатели

Да не се използва ситуацията за умишлено удължаване на престоя на моряците на корабите, алармира председателят на Моряшкия професионален съюз Иван Велков, Моряшки професионален

Моряците не изказват недоволство от опашките пред ИАМА, твърди агенцията

Моряците не изказват недоволство от опашките пред дирекциите на ИА "Морска администрация". Това се твърди в анализ на попълнените анкетни карти, с които базираната все още в