Данаил Папазов: Моят дом, моят град е Варна!

данаил папазовУважаеми съграждани,

Както повечето от Вас, и аз самият през последните няколко години все по-често си задавах въпроса, защо нашият красив и обичан град губи своя облик и от морска столица на България постепенно се превръща в дълбоко провинциален град, обърнат с гръб към морето. Варна започна да губи своя аристократичен дух и лице на културно средище, като ги заменя с дребна еснафщина. Всичко това говореше, че този начин на управление трябва да бъде сменен с една нова визия и да се въведе нов подход към решаването на проблемите.

Скъпи варненци,                                                

Дългогодишният ми опит и резултатите, които постигнах като ръководител на един от символите на града  – „Пристанище Варна“ ЕАД, подкрепата, която получих от граждански организации, приятели и колеги ми дадоха самочувствието да поискам Вашия кредит на доверие да се кандидатирам за кмет на града и едновременно с това  увереността, че заедно с Вас ще си върнем Варна.

Убеден бях, че с подготвената от мен и моя екип програма за управление на града и с Вашата активна гражданска подкрепа ще имаме възможност да възстановим облика на града ни и Варненския дух.

Изненадващо за мен и за екипа ми, номинираният за премиер г-н Пламен Орешарски отправи към мен покана за участие в експертен кабинет. Предложен ми бе поста министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Покана, която преди всичко приемам като оценка на моята работа като  ръководител на „Пристанище Варна“ ЕАД, и на екипа ми, разбира се, както и активното ми участие при формирането на морската ни политика в национално и в международно направление.

Мислих много дали е честно спрямо Вас, които ми повярвахте да приема това предложение. Проведох редица срещи и консултации с инициативния комитет, колеги, приятели и множество специалисти, и заедно решихме, че постът министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ми предоставя възможността да подпомогна активно дълго отлагани проекти и решения, свързани с морската сфера, част от тях ключови и за Варна. Тази номинация приемам и като знакова – за първи път министър на транспорта става морски специалист – капитан далечно плаване.

Вярвам, че ние – варненци, ще си изберем достоен кмет, с който заедно ще можем да реализираме добри и полезни за града ни дела.

Поднасям огромната си благодарност към всички, които с доверието си към мен ме убедиха и подкрепиха да се кандидатирам за кмет на град Варна, на инициативния комитет, на онези, които са дали своя подпис и доверие към мен, на колегите, на приятелите. Оставам верен и отворен към всеки от Вас.

Пожелавам на варненци, на моите съграждани, да направим успешен избор за един достоен кмет. Да ви уверя, че и като министър, аз оставам варненец. Моят дом, моят град е Варна!

Данаил Папазов

 

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски