Двама моряци загинаха, а други осем са в неизвестност след сблъсък между два кораба край Гърция

MS-ConsouthДвама сирийски моряци са загинали, а други осем са в неизвестност след сблъсък между два кораба край бреговете на Гърция.

В инцидента са участвали кораби – PIRIREIS, плаващ под флага на острови Кук и CONSOUTH, плаващ под флага на Антигуа и Бермуда.

Все още не е известна причината за сблъсъка, заявиха от гръцката брегова охрана.

Според властите първият кораб е транспортирал тор, а вторият контейнери.  Загиналите и изчезнали моряци са били част от 17-членния екипаж на PIRIREIS, който плавал от Алжир към Украйна. Следствие на колизията последният потънал.

Другият кораб – CONSOUTH, е плавал от Турция към Малта с 16-членен екипаж съставен от 10 поляци, 5 руснаци и 1 филипинец. Няма пострадали членове на екипажа на CONSOUTH.

Кораб на гръцката брегова охрана, хеликоптер на ВМС, самолет и 5 търговски съда са се отзовали на сигнала за бедствие.

Кораб PIRIREIS допреди известно време е бил собственост на турска компания, но е продаден на арабски шейх, съобщиха от министерството на транспорта на Турция.

Maritime.bg – Инциденти

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост