Два лайнера изгубиха спасителни лодки

LEGEND OF THE SEAS
LEGEND OF THE SEAS

Два инцидента на пътнически кораби станаха през последните седмици. Два от най-големи лайнери в света изгубиха по една пътническа лодка.

В края на миналия месец от борда на LEGEND OF THE SEAS пада спасителна лодка, чийто механизъм за спускане бил развален. Инцидентът е станал когато корабът се намирал на стоянка край Кабо Сан Лукас. Лодката не е била открита, а корабът е получил разрешение да продължи към следващото пристанище без нея.

Седмица по-късно LEGEND OF THE SEAS отново посетил Кабо Сан Лукас. Тогава местните власти съобщили на екипажа, че лодката е била намерена. Тя е била върната на борда на лайнера.

ALLURE OF THE SEAS
ALLURE OF THE SEAS

Подобен инцидент е имало преди два дни на борда на ALLURE OF THE SEAS. Спасителна лодка е била изгубена край Насау. В този случай причината била установена повреда в механизмите за спускане. Лодката е била оставена в пристанището, а при повторното посещение на лайнера била върната.

И двата кораба са собственост на Royal Caribbean. От компанията не направиха изявление по повод случилото се, но уточниха, че ще бъдат проверени всички механизми на всички кораби във флота им.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост