Два раздвижени етапа очакват участниците в регата Peugeot Порт Варна

Два етапа в акваторията на Варненския залив, първият включващ и преминаване на навигационен знак „Аладжа банка“ пред курорта „Златни пясъци“, ще разпределят отличията в стартиращата на 22 юли ветроходна регата „Peugeot-Порт Варна“, пише Nautica.bg.

Организираната от яхт клуб „Капитан Георги Георгиев-Порт Варна“ регата е и Национално първенство за класовете „Конрад 25 Р“ и „Мелджес 24“.

В първия състезателен ден – петък 22 юли, във Варненския залив ще стартират само участниците в споменатите класове и яхтите от клас IRC. За тях е предвидена надпревара по „Наветрено-подветрено състезателно разстояние“. За събота, 23 юли, когато ще се включат и участниците в клас „Свободен Рали“, е предвиден етап Варна – поворотен буй – Аладжа банка – поворотен буй – хидрографен буй – Варна. В неделя етапът е изцяло в залива.

Главен съдия на регата „Peugeot-Порт Варна“ е Андрей Стафунски.

maritime.port.bg – Спорт / Ветроходство

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на