Делегация на Норвежката брегова администрация посети Порт Бургас

port-of-bourgas

Представители на Норвежката брегова администрация (Norwegian Coastal Administration) и на Агенцията за устойчиво развитие и евроинтеграция – Екорегиони (АУРЕ), на Агенция „Иновация Норвегия” се срещнаха с изпълнителния директор на „Пристанище Бургас“ ЕАД, г-н Диян Димов и екип на ДП „Пристанищна инфраструктура”.

Повод за посещението е разработването на проектно предложение в партньорство между ДП „Пристанищна инфраструктура” и Норвежката брегова администрация за изграждане на мониторингова и информационна система в региона на Черно море по аналог на норвежката Barentswatch. Основната цел на проекта, който по аналогия носи работното название “BalkanWatch” е изграждане на система за наблюдение на морските и крайбрежни територии по черноморието и по поречието на река Дунав.

ДП „Пристанищна инфраструктура” кандидатства за финансиране по програма „Иновации за зелена индустрия” (Green Industry Innovation) – една от схемите, осъществяващи се в рамките на Норвежкия финансов механизъм за периодa 2009–2014 г., на база на Меморандум за разбирателство относно изпълнението на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. между Република България, Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия.

По време на проведената в „Пристанище Бургас” ЕАД работната среща изпълнителният директор на порта Диян Димов запозна норвежките партньори с технологичните и техническите характеристики на порта, както и с неговия капацитет и бъдещо развитие.

Maritime.bg –  Курс

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на