Дело срещу капитана на Costa Concordia поиска италианската прокуратура

costa-concordia
Незабавно започване на съдебен процес срещу капитана на лайнера COSTA CONCORDIA поиска прокуратурата в Италия.
Франческо Скетино е обвинен, че е причинил смъртта на голям брой хора, следствие засядането на кораба край бреговете на о. Джилио, Италия.

Инцидентът стана на 13 януари м.г., 32-ма души загинаха, а други двама продължават да са в неизвестност, от общо 4229 пасажери на борда на лайнера.

Освен срещу капитан Скетино, прокуратурата пожела и започване на процеси срещу още петима от членовете на командния състав, по обвинения за непредумишлено убийство, както и редица нарушения на процедурите за безопасност.

Според прокуратурата в Италия обвиненията срещу капитана и компанията собственик на лайнера за нанесените щети върху природния защитен парк в района, ще бъдат свалени.

Информацията за неочакваното решение на прокуратурата беше публикувано в страницата й в интернет. Любопитно в случая е, че то бе публикувано на шест езика.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост