Дело срещу капитана на Costa Concordia поиска италианската прокуратура

costa-concordia
Незабавно започване на съдебен процес срещу капитана на лайнера COSTA CONCORDIA поиска прокуратурата в Италия.
Франческо Скетино е обвинен, че е причинил смъртта на голям брой хора, следствие засядането на кораба край бреговете на о. Джилио, Италия.

Инцидентът стана на 13 януари м.г., 32-ма души загинаха, а други двама продължават да са в неизвестност, от общо 4229 пасажери на борда на лайнера.

Освен срещу капитан Скетино, прокуратурата пожела и започване на процеси срещу още петима от членовете на командния състав, по обвинения за непредумишлено убийство, както и редица нарушения на процедурите за безопасност.

Според прокуратурата в Италия обвиненията срещу капитана и компанията собственик на лайнера за нанесените щети върху природния защитен парк в района, ще бъдат свалени.

Информацията за неочакваното решение на прокуратурата беше публикувано в страницата й в интернет. Любопитно в случая е, че то бе публикувано на шест езика.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на