Десетте най-големи оператори на контейнерни терминали

Terminal-Operators

PSA International, Hutchison Ports, APM Terminals и DP World остават най-големите оператори на контейнерни терминали. Това сочат данните от годишния доклад на Drewry.

Според компанията тези оператори са най-активни в придобиванията, имат изградено стабилно и богато портфолио и развиват екоинициативи.

По данни на Drewry между четирите гиганта има битка за развиване на терминали в развиващи се страни. Според компанията основните шипингови фирми продават дялове в терминали за да генерират свежи средства, най-често обаче остават с контролни пакети. Този практика също е в обсега на операторите, които опитват да придобият възможно най-много участия.

В списъка на Drewry има и няколко компании, които все още нямат глобално влияние, но бързо набират скорост.

Все още малките, но с огромни апетити за международно развитие са China Merchants, Gulftainer, Bolloré и Yildirim. Други като GPI, SAAM Ports, Ultramar и Ports America също правят селективни  сделки за експанзия, отчитат от Drewry.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост