К.д.п. Димитър Добрев получи PUBLIC SERVICE AWARD


На церемония във Варна, к.д.п. Димитър Добрев получи знак с емблемата на бреговата охрана на САЩ  и диплом. На церемонията присъства военноморското аташе към посолството на САЩ у нас, капитан ІІ ранг Марк Андерсън.

Както maritime.port.bg първи съобщи, к.д.п. Добрев получава PUBLIC SERVICE AWARD, заради спасяване на шестима кубински емигранти.

По време на плаване към Хюстън е забелязан плавателен съд с шестима души на борда. Шестимата кубински емигранти са плавали с водно колело и е имало реална опасност за тях.

Емигрантите са били предадени на Бреговата охрана, корабът е продължил курса.

По думите на к.д.п. Добрев, наградата не е лична и капитанът не може без екипажа си. К.д.п. Димитър Добрев е първият български капитан с подобно отличие.


maritime.port.bg – България

 

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на