Доброволно морският бизнес в Гърция ще спасява националния бюджет

tanker

441 гръцки шипингови компании са подписали данъчна спогодба с правителството на страната. Споразумението е напълно доброволно, дебело подчертават гръцки медии.

По неговата сила, двойно ще се увеличи приносът към националния бюджет на страната, който имат компаниите от сектора. Подписи под доброволния акт са положили мениджъри на компании, които имат общ флот от 2 769 кораби или повече от една втора от целия гръцки флот над 10 000GT.

Корабите, които попадат под разпоредбите на данъчното споразумение представляват 90% от всички съдове, които плават под флага на Гърция и 65% от тези, които са собственост на гръцки компании, но плават под чужд флаг.

Споразумението ще стане причина за вливане на 75 млн. евро в окъсания гръцки бюджет до края на годината и още 140 млн. през следващата година, тъй като се очаква дотогава документът да бъде подписан от още компании.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост