Доброволно морският бизнес в Гърция ще спасява националния бюджет

tanker

441 гръцки шипингови компании са подписали данъчна спогодба с правителството на страната. Споразумението е напълно доброволно, дебело подчертават гръцки медии.

По неговата сила, двойно ще се увеличи приносът към националния бюджет на страната, който имат компаниите от сектора. Подписи под доброволния акт са положили мениджъри на компании, които имат общ флот от 2 769 кораби или повече от една втора от целия гръцки флот над 10 000GT.

Корабите, които попадат под разпоредбите на данъчното споразумение представляват 90% от всички съдове, които плават под флага на Гърция и 65% от тези, които са собственост на гръцки компании, но плават под чужд флаг.

Споразумението ще стане причина за вливане на 75 млн. евро в окъсания гръцки бюджет до края на годината и още 140 млн. през следващата година, тъй като се очаква дотогава документът да бъде подписан от още компании.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на