Договори за над 8 милиона лева по ОП “Рибарство” подписа ИАРА

kater-iara

24 договора на обща стойност 8 242 057,01 лв. са подписани от изпълнителния директор на ИАРА Майдън Сакаджиев по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” за периода от началото на предния месец досега. 

14 от подписаните договори са по проекти на Местни инициативни рибарски групи. Общата им стойност е в размер на 1 966 817, 47 лв. Те са свързани с дейности за местно развитие, като в по-голямата си част бенефициенти са общини.

За производствени инвестиции в аквакултурата са подписани 6 договора на обща стойност 4 630 663, 63 лв.

Два договора са подписани по мярката за инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура. Единият е на „Мичик“ ООД на стойност 125 953,18 лв. Проектът е за модернизиране на съществуващо производствено предприятие за рибопреработка, закупуване на специализирана техника и  специализирани транспортни средства. Другият е на „Шаварна биопарк“ ООД за изграждане на ново предприятие за преработка на прясна и охладена риба. Размерът на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 1 349 227,13 лв.

Подписан е и договор с „Пропласт“ ООД за скрапиране на риболовен кораб НС 310. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 85 392, 83 лв.

По мярката за колективни дейности е подписан договор с община Никопол на стойност 84 002, 77 лв. Проектът е за “Професионална квалификация в областта на рибарството на лица от община Никопол”.

Maritime.bg – Рибарство

Външно съдържание и реклама

Последни новини

Последни новини

Военноморският музей представя изложбата „По пътя към българското Освобождение“ по случай 3 март

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове. Художествени и документални