Дунав турс с нов кораб за 25 млн. лева

С реализирането на нова инвестиция отбелязаха Никулден в „Дунав турс“ АД.

Преди 27 години „Дунав турс“ АД пуска първите си два кораба „София“ и „Русе“, с което слагат началото на българският речен круизен туризъм. Следват години на възход и усъвършенстване, каза г-жа Катя Стоянова – директор на дружеството в празничното си обръщение.

Днес дружеството има шест пасажерски кораба, това го нарежда сред едни от големите компании в бранша. За сведение, днес компанията се конкурира с още 200 круизни съда.

Годишно над 19 хил. туристи, предпочели гостоприемството на българските екипажи по различните дестинации на реките Дунав, Рейн, Майн, Мозел, Тара.

Благодарение на добрият мениджмънт, подкрепата и доверието от страна на чуждестранните си партньори и тази година „Дунав турс“ АД ще приключи с добри резултати. Едно от постиженията за годината е, инвестирането от страна на холдинга и пускането в експлоатация през месец март 2012 година на нов пасажерски кораб – „Ариана“ на стойност 25 млн. лева.

Той ще осигури 50 работни места. Корабът се строи в холандската корабостроителница Граве /между градовете Ниймеген и Аахен/, уточни г-н Атанас Бокмаджиев от отдел „Маркетинг“. Съдът е дълъг 110 м, 11,45м. широк, има два двигателя по 1050 к.с. и два дизел-генератора по 390kW.

Корпусът на кораба е изработен на секции. „Ариана“ ще разполага със 162 места, от които 17 кабини в най- долна палуба с по 12 кв.м. големина, и 64 модерни кабини на горната палуба, направени по съвременни стандарти с цели отварящи се до 50% прозорци и големина 14 кв.м.. Корабът е изцяло климатизиран , с индивидуална регулация на температурата и вентилацията за всяка кабина.

„Ариана“ ще може да се движи по всички водни пътища в Европа.  На борда му ще функционират ресторант, два бара, джакузи, фитнес зала. Не липсва и променада. Г-жа Катя Стоянова отбеляза, че „Дунав турс“ АД работи предимно с немски туристи, но и в новопостроения кораб има отделени три кабини, готови да посрещнат български туристи.

Мениджмънтът на дружеството смята, че има засилен интерес от страна на чуждестранните туристи към пътуване до делтата на река Дунав, за които имат заявки още в месец април 2012 година. Холдингът постоянно разширява сезона, през който работи. Изпълнителният директор днес представи бъдещият капитан на „Ариана“  – Вл. Владимиров, който е израснал в кариерата в „Дунав турс“ АД.

По РусеИнфо

maritime.port.bg – България

Последни новини

Последни новини

Военноморският флаг на България ще намери своята проекция и в Южния океан

Военноморският флаг на Република България, развят за първи път от Дунавската флотилия, ще намери своята проекция и в Южния океан. Това каза началникът на отбраната адмирал

Актриса от Бургас кръщава кораба на ВВМУ в Деня на освобождението на Варна

Номинираната за „Оскар“ българска актриса – Мария Бакалова, ще стане кръстница на кораб "Св. св. Кирил и Методий". Новият военен и научно-изследователски кораб бе закупен за

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост