Европа обсъжда развитието на пристанищата си във Варна

espo-varna
Развитието на европейските пристанища ще бъде обсъдено на международна конференция  във Варна.

ESPO Conference ще се проведе на 30 и 31 май. Участие ще вземат представители на пристанищните власти на много европейски страни, както и представители на морския бизнес.

Целта на традиционната конференция е с общи усилия да бъдат градени политиките в областта на пристанищата.

Тази година курсът ще е за сближаване на позициите за интегриране на пристанищата в общите транспортни коридори. Ще бъдат обсъдено и развитието на пристанищните региони и интермодалните стратегии.

Тъй като тазгодишната конференция ще се проведе във Варна основен фокус ще има и развитието на портовете на Черно море. Това е първата конференция на ESPO, която ще се проведе в България. 

„Към момента има около 150 участници, но делегатите продължават да се регистрират“, заяви пред Maritime.bg генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Мирослав Петров.  

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Предлагат отличен за смелост български моряк за „Почетен гражданин на Варна“

Отличеният за смелост от Международната морска организация (IMO) български моряк Едуард Тавитян е предложен за званието „Почетен гражданин на Варна”. Това съобщиха пред

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост