В Бургас дават старт на Европейското първенство по ветроходство в клас RS:X

Европейското първенство по ветроходство в клас RS:X, на което Бургас е домакин, ще бъде официално открито днес в 18:30 часа.

В церемонията по откриване ще участват председателят на Българска федерация по ветроходство Чавдар Александров и проф. Камен Фильов – председател на Комисията по бордсейлинг и кайтсърфинг към ISAF и почетен председател на БФВ. Първенството ще открие кметът на Бургас Димитър Николов.

При благоприятен вятър се очаква първите гонки да започнат на следващия ден – 12 септември, от 11.00 часа. Състезанието ще протече при добра видимост за публиката, тъй като уиндсърфовете ще се надпреварват в морето пред Северния плаж, недалеч от Мостика.

Европейското първенство в олимпийския клас RS:X ще продължи до 19 септември 2011 г. Това е най-голямото ветроходно състезание, организирано досега в България.

В него ще вземат участие над 350 състезатели, сред които олимпийски и световни шампиони. Организатори са Българска федерация по ветроходство и Община Бургас.

Подробности за програмата и организацията на състезанието дадоха проф. Камен Фильов и д-р Лорис Мануелян – зам.-кмет на община Бургас. Те не скриха задоволството си от големия интерес към турнира, който е квалификация и дава квоти за участие в Световното първенство в Пърт, Австралия. Там пък ще бъдат определени 75 % от участниците на Олимпийските игри в Лондон през 2012.

maritime.port.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Потъналият в Черно море кораб е плавал към Бургас, спасиха още един моряк, издирването продължава

В 1235 ч. на 17 януари плаващият под флага на Палау моторен кораб ARVIN потъна в района Бартън, обявиха официално от Бреговата охрана (БО) на Република Турция. Построеният