Екипажите на пет кораба на БМФ посрещат едновременно 2014-а година

1Hemus29122013
Екипажите на пет кораба на Параходство Български морски флот ще посрещнат едновременно новата 2014-а година. Това се случва за първи път в 120-годишната история на българското параходство.

Петте кораба ще бъдат в един и същи часови пояс, в който е и България. Всички останали кораби на компанията ще бъдат в акватории на запад от Черно море.

Екипажът на моторен кораб „Хемус” (капитан Лъчезар Лулчев и главен механик Иван Костадинов) преди настъпването на Нова година ще бъде в Новорусийск (Руска федерация), екипажът на „Пирин” (капитан Кристиан Костадинов и главен механик Павлин Йорданов) ще бъде в Мариопул (Украйна), там се очаква да пристигне и „Родина” (капитан Мартин Йорданов и главен механик Тодор Вълков). В турското пристанище Искендерун в Средиземно море ще бъде моторният кораб „Родопи” (капитан Стефан Хубенов и главен механик Камен Василев), а на 31 декември 2013 г. в Пристанище Бургас екипажът с капитан Иво Станков и с главен механик Руслан Кръстев ще бъде новата смяна, която ще приеме моторния кораб „Ком”, за да го подготви за отплаване към назначено пристанище, предаде Морски вестник.

Последен ще посрещне 2014-та година екипажът на моторен кораб „Витоша” с капитан Константин Димитров и с главен механик Петър Петров. Очаква се по това време той да е в териториалните води на Перу.

Снимки:
[oqeygallery id=139]
Фотографии: Морски вестник

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.