Екозащитници хванаха морски апаши край Камен бряг

923083_10151411938867582_1662599093_n
Екозащитници от организацията “Еко норд Камен Бряг” са фотографирали набез на водолазна група край селото, научи Maritime.bg.

Две лодки са били засечени в края на миналия месец, докато извършват незаконна операция. Вероятно става дума за изтегляне на метален скрап от морето. Именно в този район се намира стар потънал плавателен съд, който пък е атракция за водолази от всички краища на света. Около въпросния потънал кораб има уникална колония от различни видове.

Без разрешение се е извършвала неясната дейност, обясни пред Maritime.bg кметският наместник на Камен бряг – Добринка Ялнъзова. По думите й нито една институция не е издала разрешително за изваждане на метален скрап. “Все пак не мога да бъда сигурна какво точно са правили”, коментира тя.

Снимки:
[oqeygallery id=102]

Видимо от изображенията – по стар и познат метод с парашути групата е правила опит да вдигне нещо от морското дъно. Предвид дължината на линията – най-вероятно става дума за парче желязо.

Maritime.bg научи, че в момента се води разследване от компетентните органи.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на

Най-дългата подводница в света застъпва на бойно дежурство, въоръжена с шест подводни дрона

До края на септември се очаква да приключи цикълът изпитания на атомната подводница със специално назначение БЕЛГОРОД (К-329). Тя ще е най-дългата подводна лодка в света със