Екозащитници хванаха морски апаши край Камен бряг

923083_10151411938867582_1662599093_n
Екозащитници от организацията “Еко норд Камен Бряг” са фотографирали набез на водолазна група край селото, научи Maritime.bg.

Две лодки са били засечени в края на миналия месец, докато извършват незаконна операция. Вероятно става дума за изтегляне на метален скрап от морето. Именно в този район се намира стар потънал плавателен съд, който пък е атракция за водолази от всички краища на света. Около въпросния потънал кораб има уникална колония от различни видове.

Без разрешение се е извършвала неясната дейност, обясни пред Maritime.bg кметският наместник на Камен бряг – Добринка Ялнъзова. По думите й нито една институция не е издала разрешително за изваждане на метален скрап. “Все пак не мога да бъда сигурна какво точно са правили”, коментира тя.

Снимки:
[oqeygallery id=102]

Видимо от изображенията – по стар и познат метод с парашути групата е правила опит да вдигне нещо от морското дъно. Предвид дължината на линията – най-вероятно става дума за парче желязо.

Maritime.bg научи, че в момента се води разследване от компетентните органи.

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Силна конкуренция, слаба реколта и COVID-19: причините за спада на товарооборота в Пристанище Варна

Силният конкурентен натиск от частните пристанища, слабата зърнена реколта и пандемията от COVID-19 са сред причините за намаляване товарооборота на държавния пристанищен оператор