Естонски моряци протестират за по-високи заплати

Victoria_I_Tallinn

Моряци, които работят в Tallink Group организират предупредителна стачка срещу работодателя си. Техните синдикати настояват за увеличаване на възнагражденията им с 20%. Засега от Tallink Group са съгласни за увеличение от 5,5%, което обаче не удовлетворява работниците и служителите. Tallink Group е една от най-големите компании работещи в Балтийско море.

Протестът, в който предупредително ще участват около 400 души, за кратко ще засегне фериботните превози между Талин и Хелзинки.

Договарянето на заплатите между синдикатите и корабната компания започна през септември 2013 година, но все още няма резултат. В синдиката EMSA членуват над две хиляди души.

Концернът Tallink Grupp e водеща корабна компания в региона на Балтийско море, който осигурява пътнически и товарни фериботни услуги. Фирмата работи по линиите между Талин и Рига до Стокхолм и Хелзинки и от Хелзинки и Турку до Стокхолм.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на