Загина звездата на английското ветроходство Андрю Симпсън

Americas Cup Capsized Boat Sailing
andrew-bartНай-голямата звезда на английското ветроходство Андрю „Барт“ Симпсън загина вчера , след като яхтата му се преобърна край бреговете на Калифорния.

Ужасната трагедия се е разиграла по време на тренировки за предстоящата ветроходна регата за Купата на Америка.

Друг от 12-те членове на шведския екип „Артемис“ на борда на катамарана бил ранен, но няма опасност за живота му.

36-годишният Симпсън е олимпийски шампион от Пекин 2008 и сребърен медалист от олимпиадата в Лондон. Той е печелил и световното първенство в Рио де Жанейро през 2010 година.

Трагичният инцидент се е случил някъде близо до „Острова на съкровищата“ до пристанището на Сан Франциско. Снимки показват обърнатата яхта във водата.
[youtube width=“540″ height=“320″]rnG2OUL-frU[/youtube]
Няколко минути преди инцидента са се появили ужасни ветрове, които са обърнали лодката, предаде СпортаБГ. Андрю Симпсън е бил затиснат от платформата на Катамарана за 10-15 минути, но лекарите не са успели да го спасят след като е бил изваден от водите.

Всички в целия екип на лодката са в шок от случката и не знаят дали изобщо ще се включат в надпреварата, която започва от юни и приключва през септември.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на