Загина звездата на английското ветроходство Андрю Симпсън

Americas Cup Capsized Boat Sailing
andrew-bartНай-голямата звезда на английското ветроходство Андрю „Барт“ Симпсън загина вчера , след като яхтата му се преобърна край бреговете на Калифорния.

Ужасната трагедия се е разиграла по време на тренировки за предстоящата ветроходна регата за Купата на Америка.

Друг от 12-те членове на шведския екип „Артемис“ на борда на катамарана бил ранен, но няма опасност за живота му.

36-годишният Симпсън е олимпийски шампион от Пекин 2008 и сребърен медалист от олимпиадата в Лондон. Той е печелил и световното първенство в Рио де Жанейро през 2010 година.

Трагичният инцидент се е случил някъде близо до „Острова на съкровищата“ до пристанището на Сан Франциско. Снимки показват обърнатата яхта във водата.
[youtube width=“540″ height=“320″]rnG2OUL-frU[/youtube]
Няколко минути преди инцидента са се появили ужасни ветрове, които са обърнали лодката, предаде СпортаБГ. Андрю Симпсън е бил затиснат от платформата на Катамарана за 10-15 минути, но лекарите не са успели да го спасят след като е бил изваден от водите.

Всички в целия екип на лодката са в шок от случката и не знаят дали изобщо ще се включат в надпреварата, която започва от юни и приключва през септември.

Maritime.bg – Спорт

Последни новини

Последни новини

Контраадмирал Михайлов: България не е изоставена, ценен член сме за НАТО

От българска гледна точка присъствието на постоянно разположени военноморски сили в Черно море е изключително важно, защото това показва единството в Алианса. Показва съвместимост