Задържаха кораб с 25 охранители

ohio_7

Бреговата охрана на Индия съобщи, че е арестувала кораб SEAMAN GUARD OHIO (на снимката) на около 15nm от н. Тутикорин.

Операцията е извършена, след получаване на сигнал, информират в прессъобщение от бреговата охрана. В сигнала е посочено, че на борда на плавателния съд има огромно количество оръжия.

Към SEAMAN GUARD OHIO е изпратен патрулен кораб, който в последствие го ескортира до пристанище Тутикорин.

10-членен (2 украинци, 8 индийци) е екипажът на кораба, собственост на базираната в САЩ специализирана компания за морска сигурност AdvantFort. Построеният през 1984 година кораб е транспортирал 25 (14 естонци, 6 британци, 4 индийци и 1 украинец) охранители, заедно с въоръжението им.

Няколко агенции в момента водят разследване за установяване правото на борда да има оръжие„, съобщиха от Бреговата охрана.

Отделно от този процес полицията ще проведе паралелно разследване за да бъде установено, дали не става дума за трафик на оръжие.

Не се съобщава какъв вид и какво количество са били откритите на борда – оръжие и боеприпаси.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

Празник на флота в Русе (галерия)

От град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България. Заместник-командирът на Военноморските сили

Проф. Илия Пеев: Поне 15% ръст на БВП може да даде морската индустрия

За възможността националната морска идея, която толкова пъти беше неглижирана, най-после да има по-ефективна и резултатна завършеност, за очакванията на морската ни общественост