Започна процедурата за концесиониране на пристанищен терминал Тутракан

Започва процедура по набиране на оферти за изготвяне на концесионни анализи по Закона за концесиите на част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе – пристанищен терминал Тутракан.

Пристанище Тутракан е разположено на км. 433 от устието на р.Дунав. Това сочат данните на Пристанищен комплекс – Русе ЕАД. Пристанището има локално значение за района. Разполага с едно корабно място, един понтон, открити складови площи и връзка с националната пътна мрежа. В пристанище Тутракан се обработват както насипни така и генерални товари. Пристанище Тутракан разполага с площ от 4 323 м2, 1 корабно място, 1 понтон за пътнически и търговски кораби. Дълбочината на лимана при кота 0 е средно 1 м. Има 1 кран с максимална товароподемност 5 тона, като има и 3 500 м2 открита складова площ и връзка с автотранспортна мрежа на България.

В региона Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията подготвя за концесия още няколко обекта като Пристанищен терминал Русе-център, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе, Пристанищен терминал Русе-запад, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе, Пристанищен терминал Никопол, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе.

maritime.port.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на