Започна реконструкцията на рибарското пристанище в Поморие

SS854843

Започна реконструкцията на рибарското пристанище в Поморие. Инициативата за това е на областния управител на Бургас Павел Маринов.

Освен реконструкция, пристрояване и надстрояване на съществуващите съоръжения, ще бъдат изградени и нови такива.

Реконструкцията стана възможна след като на свое заседание Министерски съвет учреди безвъзмездно право за строеж върху морското дъно на община Поморие.

След приключване на строителните дейности рибарското пристанище ще достигане необходимия капацитет за безопасно приставане, престояване и обслужване на риболовни кораби. Освен това реконструкцията предвижда оборудване за безопасно и хигиенно разтоварване и временно съхраняване на уловите.

Фиш портът на Поморие ще предоставя много по-добри възможности за швартоване, домуване и престой на рибарски кораби. Община Поморие е бенефициент по Оперативна програма за развитие в сектор „Рибарство“ и разширението ще се осъществи със средствата по програмата.

Maritime.bg – Рибарство

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски