Изабеле Рийкбост е новият генерален секретар на ESPO

port-vn-east

Генералната асамблея на Европейската организация на морските пристанища заседава днес във Варна. Във форума вземат участие над 70 представители от 27 държави-членки на една от най-авторитетните организации на пристанищата.

Изабеле Рийкбост сменя на поста дългогодишния генерален секретар на организацията Патрик Верховен. Тя има 15-годишен опит в Европейския парламент, участвала е в разработването на документи и политики в областта на управлението на пристанищата в общността.

Радвам се да посрещна г-жа Рийкбост на борда” – с тези думи председателят на ЕСПО Сантяго Гарсия-Мила обяви пред форума във Варна избирането на Изабеле Рийкбост за генерален секретар.

Официалното встъпване в длъжност ще се състои на 1 август 2013 г. Утре форумът във Варна продължава работа с Х Международна конференция на морските пристанища „Развитие на пристанищата – чрез партньорство към синергия”, която за първи път се провежда в страна от черноморския регион.

Официален домакин на проявата е Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”. В заключителната сесия на конференцията ще вземе участие и заместник-председателя на ЕК и комисар по транспорта Сийм Калас.

Maritime.bg – Свят

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на