Излъчихме нов представител в Комисията по опазване на Черно море

cherno-more

Правителството определи заместник-министъра на околната среда и водите Атанас Костадинов за ръководител на делегацията на България в Международната комисия за опазване на р. Дунав, както и за председател на Комисията за времето на едногодишното председателство на България през 2014 г.

Той ще бъде и представител на страната ни в Комисията по опазване на Черно море от замърсяване. Кабинетът реши също за времето, в което заместник-министър Костадинов председателства Международната комисия за опазване на р. Дунав, ръководител на българската делегация в Комисията да бъде началникът на отдел „Международно сътрудничество” в МОСВ Емилия Краева.

Международната комисия за опазване на р. Дунав е изпълнителният орган на Конвенцията за сътрудничество при опазването и устойчивото използване на р. Дунав, страни по която са 15 държави. Дейността й се подпомага от секретариат със седалище във Виена, а председателството на Комисията се поема на ротационен принцип.

Страни по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване са шестте държави от Черноморския регион – България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Седалището на постоянния й секретариат е в Истанбул. Оперативната работа на двете комисии се осъществява по електронен път, като е предвидена по една редовна годишна среща за приемане на решения.

Maritime.bg – България / Дунав

Последни новини

Последни новини

Естакадата в Шабла, а не удълбочаването за 400 млн., е причина за рокадата в ДППИ

Строежът на морската естакада при нос Шабла е предаден за проверка на Софийска градска прокуратура. Това съобщи пред БНР служебният министър на транспорта Георги Тодоров.