Иран оборудва своите ВМС с кръстосващи ракети „Кадер“

Иран оборудва своите военноморски сили с кръстосващи ракети от къс обхват, които са в състояние да поразят цели в крайбрежната ивица и кораби отдалечени до 200 км., заяви министърът на отбраната генерал Ахмад Вахиди, цитиран от „МРТ“, предаде Кросс.

„Днес присъстваме на оборудването на флота на Гвардията и ВМС с определен брой кръстосващи ракети от тип „Кадер“, каза Вахиди по повод оборудването на елитната Републиканска гвардия, която отговаря за защитата на иранските води в залива.

Както съобщава министерството на своя сайт, министърът Вахиди е заявил, че ракетите имат обхват от 200 км. и способност бързо да бъдат изстреляни срещу кораби и крайбрежни цели.

„Те летят на малки височини, имат голяма мощ, леки са и много точни“, добавя генералът. Според него, кръстосващите ракети могат да бъдат изстреляни от брега или от кораби от различните класове, което увеличава оперативните способности на военноморските сили на Иран.

maritime.port.bg – ВМС / Свят

Последни новини

Последни новини

Браншът: Трябва да паднат нормативните пречки пред иновациите в аквакултурите

Над 20 - 30 млн. лева са заделени за аквакултурите през новия програмен период и за тяхното ефективно усвояване са нужни съвременни технологични решения, заяви пред Maritime.bg

Бреговата охрана на САЩ потвърди за инцидент на кораб с български моряци

От окръжния команден център в Сан Франциско на Бреговата охрана (БО) на САЩ потвърдиха в телефонен разговор пред Maritime.bg за инцидент и предстояща медицинска евакуация на