Искат свобода за капитан Собаджиев с петиция до НС, IMO и CMI

kapitan-svetlozar-sobadjiev

Капитан Светлозар Собаджиев да бъде освободен от затвора до провеждането на съдебен процес. За това настояват в петиция до Народното събрание, Международната морска организация (IMO) и Международния морски комитет (CMI), участниците в Националния форум „Състояние и перспективи на българската морска култура“, който се провежда във Варна.

Според тях българската държава трябва да се ангажира по-активно със защитата на правата на българските моряци, когато те бъдат въвлечени в подобни процеси.

В резолюцията на форума се посочва още, че до края на годината трябва да се приемат документи за целенасочено развитие на морската култура, а интегрираната морска и Дунавски политики да бъдат включени като едни от най-важните национални стратегически приоритети за периода 2014-2020-та година, предаде Радио Варна.

Според Маруся Любчева-евродепутат от БСП,политическия елит у нас обръща гръб на морето, а страната ни няма политика за Черноморския регион и ясно заявени интереси в него.

Maritime.bg – България

Последни новини

Последни новини

На 26 и 28-годишна възраст са поредните жертви от потъналия кораб Arvin в Черно море

Силен снеговалеж затруднява продължаващата операция по издирване на изчезналите моряци от екипажа на кораб ARVIN, който потъна във водите на Черно море край турската провинция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция

Военноморският музей отваря за посещения вътрешната си експозиция от днес, при спазване на въведените в страната противоепидемични мерки срещу разпространението на