Италианският корабен регистър ще извършва прегледи от името на Морска администрация


Утре в сградата на Морска администрация – Варна ще бъде подписан договор за признаване с италианската класификационна организация RINA. Документът ще бъде подписан от изпълнителния директор на ИАМА, к.д.п. Сергей Църнаклийски, и вицепрезидентът на корабния регистър RINA, Микеле Франчони.

Създадената през 1861г. Registro Italiano Navale е една от най-големите в света. Организацията е член на IACS – Международната асоциация на класификационните дружества, с най-голям брой обслужвани кораби и най-стриктни правила.

“Този договор ще даде право на RINA, от наше име да извършва прегледи и освидетелства кораби, плаващи под флага на България”, заяви пред Maritime.bg изпълнителният директор на Морска администрация, к.д.п. Сергей Църнаклийски. По думите му така пред родните корабособствениците се открива още една възможност за избор на призната организация, която да обслужва техните съдове.

При евентуално закупуване на кораб, носещ класа на RINA, няма да се налага той да бъде променян, уточниха още от Морска администрация. Това всъщност ще осигури премахването на сериозни финансови разходи и редицата организационни проблеми. 

Maritime.bg – Курс

Последни новини

Последни новини

Морски организации настояват за включване на синята икономика в Плана за възстановяване

За включване на синята икономика в Националния план за възстановяване и устойчивост на България настояват в писмо до президента Румен Радев Българска морска камара Морски